Κώστα Πανταζής

Ο Κώστα Πανταζής γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 1982 στη Λευκωσία της Κύπρου και είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος μουσικός παραγωγός με έδρα το Λονδίνο. Κατά καιρούς έχει παρουσιάσει δισκογραφικές δουλειές με διαφορετικά ψευδώνυμα όπως Vcs1942763-02a-bigenetica, Lights of Saratoga, Ahriman Ra, Three Percenters, Mademoiselle Charlotte και Blockbuster.

Θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παραγωγούς στον χώρο της “σκληρής” χορευτικής μουσικής, από τη στιγμή που κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ “Child of the Guillotine” το 2010. Ο Κώστα Πανταζής έγινε γρήγορα γνωστός για το ιδιαίτερό του στυλ, που συνδυάζει samples από άγνωστα στο ευρύ κοινό κομμάτια και διαφορετικά μεταξύ τους μουσικά είδη. Θεωρείται παραγωγός που κρατάει χαμηλό προφίλ, αν και χαίρει σεβασμού από την υπόλοιπη dance κοινότητα.

Ως μουσικός έχει συνεργαστεί και μιξάρει κομμάτια με τους κορυφαίους του είδους, περιλαμβανομένων των Technikal, Leon B, Steve Hill, Jon Bishop, Kris McLachlan, Adrenaline Dept, Guyver, Phil Reynolds και Carl Nicholson, ενώ κατά καιρούς οι δίσκοι του έχουν εκδοθεί από καταξιωμένες δισκογραφικές εταιρείες όπως οι AWsum, Presence, Impact, Masif, Technikal, Fevah, Edison Factor και Electrik Shandy.

Ενδεικτικά παραθέτουμε κάποιες από τις γνωστότερες κυκλοφορίες/συνεργασίες του :

  • Το 2010 κυκλοφόρησε το Child of the Guillotine (Act 1) από την Presence Hard Dance με το κανονικό όνομά του. Επίσης, υπό τα ψευδώνυμα Three Percenters, Venetica και Lights of Saratoga κυκλοφόρησε τα Automated Alice, Tower of Babel και Tempus Fugit αντίστοιχα.
  • Το 2011 συνεργάστηκε με τον Ahriman Ra στο Sarcophagus, με τους Adrenaline Dept. στο Ayla, με τον Steve Hill στο Theme From HTML και με τον Leon B στο Catharsis.
  • Το 2012 μίξαρε το κομμάτι Golden Gate από τους Future Resonance ενώ η εταιρεία Metamorph Recordings κυκλοφόρησε δύο συνεργασίες του με τους Mavrik και Nikkdbubble στα Blitzkrieg και

Aphrodite αντίστοιχα.

  • Το 2013 έκανε αίσθηση το τραγούδι Red Lights, που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τον NG Rezonance. Επιπλέον, η Metamorph Advance κυκλοφόρησε το mix του στο Self Destruct των Kym Ayres & Chrysus.
  • Τα τελευταία δύο χρόνια ο Costa Pantazis υπήρξε δημιουργικότατος και από την πληθώρα των κυκλοφοριών του θα ξεχωρίσουμε ιδιαίτερα το The Purge από την Metamorph Seismic και το Meltdown από την Masif.