Η τέχνη στη γκαλερί τέχνης Γκλόρια

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης Γκλόρια της Κύπρου, βάζει το δικό της λιθαράκι στην ενίσχυση, διαφήμιση και προώθηση των έργων Κυπρίων και άλλων καλλιτεχνών από το 1977. Δραστηριοποιείται στη Λευκωσία και έχει συμβάλει σημαντικά στην εξέλιξη και ενεργοποίηση τηςcyprus_larnaca_gloria_jeans φιλότεχνης κυπριακής κοινότητας δίνοντας το δικό της πρίσμα σε αυτό που λέμε σύγχρονη τέχνη, ελευθερία έκφρασης χωρίς γεωγραφικά, φυλετικά και πολιτικά προσχώματα. Ο χώρος της γκαλερί Γκλόρια αποτελείται από δύο ορόφους. Το ισόγειο είναι η κύρια αίθουσα εκθέσεων και ο δεύτερος χώρος είναι ένας μεγάλος ημιώροφος. Οι εκθέσεις συνήθως είναι μηνιαίες, κρατώντας έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον στο κυπριακό κοινό.

Η γκαλερί δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς και στο κοινό να έρθουν σε επαφή, να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους πάνω στα θέματα της σύγχρονης τέχνης.

Η πολύχρονη πορεία της γκαλερί Γκλόρια έχει φέρει στον χώρο της έργα πολλών καλλιτεχνών από όλον τον κόσμο. Μερικοί καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί με τη γκαλερί είναι οι εξής:

  • Ο Ανδρέας Εφεσόπουλος είναι ζωγράφος και γλύπτης. Δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά από το 1960.
  • Ο Χρήστος Κάλφας είναι εικαστικός και ανήκει στους καλλιτέχνες της διασποράς. Το έργο του ξεκινάει από τη δεκαετία του 1970.
  • Ο Garth Frost, γεννημένος στη Νέα Ζηλανδία, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία, ως ζωγράφος το 2000.
  • Η Ευγενία Γεωργιάδου είναι ζωγράφος από τη Λευκωσία της Κύπρου. Πολλές δημιουργίες της βρίσκονται στην Κρατική Πινακοθήκη και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
  • Ο Μανώλης Χάρος γεννήθηκε στα Κύθηρα και ασχολείται με τη ζωγραφική. Η πρώτη του ατομική έκθεση πραγματοποιήθηκε το 1981.
  • Η Μαρία Χαϊλή Γεωργίου ασχολείται με την ιδιαίτερη τέχνη του ψηφιδωτού από το 2010.
  • Ο Sevan Malikyan γεννήθηκε στο Λονδίνο από γονείς αρμενικής και κυπριακής καταγωγής. Ασχολείται με τη ζωγραφική και το σχέδιο, με πρώτη του ατομική έκθεση το 2008.
  • Η Σούζαν Βάργκας είναι εικαστικός από τη Μπογκοτά της Κολομβίας. Το 1990, σε συνεργασία με τον Ρήνο Στεφανή καθιέρωσαν τις «Πράξεις», ένα είδος δρώμενου που περιέχει εικαστικές εγκαταστάσεις και χάπενινγκ.