Γκαλερί Alpha: η γκαλερί τέχνης της Κύπρου.

Η Κύπρος, κρίνοντας από την πορεία της μέσα στον χρόνο, πάντα είχε μία ιδιαίτερη σχέση με τις τέχνες την οποία διατηρεί ακόμη και σήμερα. Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός πως διαθέτει γκαλερί τέχνης.

Γκαλερί τέχνης Alpha

Η γκαλερί τέχνης Alpha της Κύπρου εδρεύει στη Λευκωσία. Ιδρύθηκε το 2004 με στόχο να προωθήσ
ει Ελλαδίτες καλλιτέχνες στην κυπριακή αγορά τέχνης αλλά επιπρόσθετα να ανακαλύψει και να προωθήσει νέους Κύπριους καλλιτέχνες. Πολλά ονόμhome3ατα καλλιτεχνών συνεργάστηκαν με τη συγκεκριμένη γκαλερί όπως ο Ιωάννης Χριστοφόρου, η Ερμιόνη Ζαχαριάδου, η Νικολέττα Αντωνοπούλου, ο Δημήτρης Καλαντζάκης, ο Κώστας Ιωακείμ και πολλοί άλλοι.

Η γκαλερί C.K. Art

Η γκαλερί C.K. Art ιδρύθηκε το 2003 στη Λευκωσία από την Ανθή Καλαβάνα και τη Λένα Χριστοδουλίδου. Ο στόχος της γκαλερί ήταν να κάνει γνωστά στο φιλότεχνο κυπριακό κοινό, τα έργα σύγχρονων καλλιτεχνών αλλά και τα έργα νέων δημιουργικών ταλέντων.

Ένωση της γκαλερί Alpha με τη γκαλερί C.K. Art

Το 2013 η γκαλερί Alpha ενώθηκε με τη γκαλερί C.K. Art δημιουργώντας έτσι τη γκαλερί Alpha C.K. Art η οποία συνεχίζει το έργο των δύο φορέων μέχρι και σήμερα. Φιλοξενεί στους χώρους της καλλιτεχνικές δημιουργίες Ελλαδιτών και Κυπρίων, δείχνοντας τον δρόμο για την άνθιση της Ελληνικής μοντέρνας τέχνης.

Έκθέσεις από το 2013 μέχρι και σήμερα

Οι καλλιτέχνες των οποίων φιλοξενήθηκαν τα έργα στη γκαλερί Alpha C.K. Art από το 2013 μέχρι και σήμερα είναι οι εξής:

  • 2013 Στας Παράσκος (ζωγράφος), Κωστής Γεωργίου (γλύπτης), Αλέξανδρος Γιωρκάτζης (γλύπτης).
  • 2014 Ιβάν Μαστερόπουλος (ζωγράφος), Χρήστος Μιχαηλίδης (ζωγράφος), Νίκη Μάλα (ζωγράφος), Βασίλης Πέρρος (ζωγράφος), Μαρία Γιαννακάκη (ζωγράφος), ο Ζήνων Τζέπρας (ζωγράφος), ο Χρήστος Παλλαντζάς (ζωγράφος).
  • 2015 Δημήτρης Κωνσταντίνου (γλύπτης), Αχιλλέας Ραζής (ζωγράφος), Μαρίνα Ολυμπίου (ζωγράφος), Χρήστος Μιχαηλίδης (ζωγράφος), Θανάσης Λάλας (ζωγράφος και γλύπτης), Γιώργος Αχιλλέως (ζωγράφος), Νίκος Κουρούσσης (ζωγράφος), Κίκος Λανίτης (ζωγράφος), Λία Λαπίθη (ζωγράφος).
  • 2016 Χρύσα Βεργή (ζωγράφος), Μαρίνα Βερνίκου (φωτογράφος), Ιγνάτιος Μητροφάνους (ζωγράφος).

Η γκαλερί Alpha C.K. Art βρίσκεται στη Λευκωσία της Κύπρου, στην οδό Μακαρίου και Παπανικολή 3.