Ήβη Αδάμου: Η μοναδική τραγουδίστρια

Η Κύπρος είναι φημισμένη για τον μεγάλο αριθμό ταλαντούχων τραγουδιστών και τραγουδιστριών που διαθέτει σε αναλογία με τον πληθυσμό του νησιού. Μια από τις τραγουδίστριες κυπριακής κατivi_adamou_cyprusαγωγής που ξεχωρίζουν είναι η Ήβη Αδάμου. Γεννήθηκε στον Δήμο Αγίας Νάπας το 1993 και από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση της στη μουσική και έκανε μαθήματα πιάνου και τραγουδιού. Μόλις στα 9 της χρόνια κατάφερε να ξεχωρίσει σ’ ένα μουσικό διαγωνισμό της Κύπρου, κερδίζοντας την πρώτη θέση. Επτά χρόνια αργότερα συμμετείχε στα προκριματικά της δεύτερης σεζόν του ελληνικού μουσικού σόου X-Factor, πετυχαίνοντας τη συμμετοχή της στο ζωντανό κομμάτι της εκπομπής, απ’ όπου και έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ελληνικό και κυπριακό κοινό.

Το CD «Καλοκαίρι στην καρδιά» αποτέλεσε την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά της και κυκλοφόρησε αμέσως μετά τη συμμετοχή της στο δημοφιλές τηλεοπτικό σόου. Λίγους μήνες μετά της απονεμήθηκε ο χρυσός δίσκος.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών επιλέχθηκε να ερμηνεύσει τα ελληνικά soundtrack από δύο ταινίες της Barbie. Τα Χριστούγεννα του 2010 κυκλοφόρησε σε Ελλάδα, Κύπρο, Πορτογαλία και Φινλανδία ένα χριστουγεννιάτικο CD με τη συμμετοχή της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου.

Το 2011 συνεργάστηκε με το συγκρότημα Melisses, τον Μηδενιστή και τους Stavento και κατάφερε να διακριθεί στα Mad Video Music Awards, όπου απέσπασε το βραβείο για το καλύτερο χιπ χοπ βίντεο κλιπ.

Η συμμετοχή στη Eurovision

Από τον Αύγουστο του 2011 το Ρ.Ι.Κ., ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Κύπρου ανακοίνωσε πως αναθέτει στην Ήβη Αδάμου την εκπροσώπηση της Κύπρου στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2012. Σε ένα ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα, κοινό και κριτική επιτροπή επέλεξαν το τραγούδι «La la love». Η συμμετοχή της Κύπρου βρέθηκε στη 16η θέση της κατάταξης και αμέσως μετά η τραγουδίστρια ξεκίνησε μια μεγάλη περιοδεία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Το 2015 πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ «80’s Musical» και το 2016 κυκλοφόρησε το νέο της single με τον τίτλο «Τίποτα δε μας σταματά». Το 2016 ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και πλέον είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνιολογίας.